Klanten

Arbo-point is een goede partner in veel verschillende branches. Een groot deel van de Arbowetgeving is voor iedere organisatie of bedrijf van toepassing. Daar waar specifieke kennis op veiligheid of arbeidshygiëne noodzakelijk is help ik u met het vinden van de juiste adviseur op dat gebied.

Hieronder ziet u een deel van de klanten waarbij uiteenlopende opdrachten zijn uitgevoerd.

Diverse mogelijkheden

Arbo-point heeft veel verschillende opdrachten bij even zoveel verschillende opdrachtgevers gedaan.

 

Provincie Gelderland

Bij de provincie heb ik in 4 jaar geadviseerd bij de volgende trajecten: invoeren van het nieuwe werken, RI&E, de nieuwbouw/renovatie van het Huis der Provincie, implementatie arbocatalogus en het opzetten van de arbo-organisatie intern.

Verder heb ik het arbobeleid, het rookbeleid, beleid jeugdigen, beleid zwangeren,  opgesteld, een instructiefilm “werken met beeldschermen” gemaakt, een arbobeleids-cyclus opgesteld en een deel van de RI&E uitgevoerd.

Voor de bovengenoemde onderwerpen adviseerde in de afdeling P&O, de directie en de OR.

Quote manager P&O:………….

Koninklijke Wegener NV

Binnen Wegener ben ik 3 jaar lang het vaste aanspreekpunt geweest op het gebied van arbeidsomstandigheden in de rol van arbo-coördinator. Ik was verantwoordelijk voor het ontwikkelen en coördineren van het arbobeleid en regelde de inkoop van de leveranciers  zoals bijvoorbeeld de bedrijfsartsen, uitvoering RI&E, meubilair en re-integratie activiteiten.

Ook heb ik de Wet verbetering poortwachter in het verzuimregistratiesysteem (AFAS) gebouwd en de te nemen stappen volledig geautomatiseerd, als casemanager de moeilijke verzuimdossiers begeleid en de overgang naar het eigenrisicodrager WGA begeleid. Verder heb ik projectgroepen begeleid op de volgende onderwerpen: RI&E, Vitaliteit, PMO, BHV, HNW.

HR manager Wegener:

‘Arbo-point werkt vanuit een heldere visie op arbeidsomstandigheden mee aan het verbeteren hiervan binnen de organisatie op een prettige en doortastende wijze’.

HR manager Provincie:

‘Corine heeft een aantal jaren bij ons gewerkt als arbo-adviseur. Ik heb haar leren kennen als een deskundig en gedreven mens met hart voor het onderwerp arbeidsomstandigheden. Ze is met name in de mondelinge communicatie altijd helder en scherp en niet bang om aan te geven waar volgens haar nog verbeterpunten zitten. Ook heeft ze in de gehele overgang naar onze nieuwe kantooromgeving zich iedere keer weer volledig ingezet om bij de uitvoerders en architecten de arbo-eisen voldoende onder het voetlicht te krijgen. Daarbij heeft ze gelukkig voor ons als organisatie veel goede resultaten bereikt. Tot slot is Corine ook een prettig persoon om mee te werken met een gezonde dosis humor’.

Ball packaging Europe

Voor Ball heb ik een 2-daagse training ontwikkeld voor de OR leden met als doel het kennisniveau op het gebied van arbeidsomstandigheden te vergroten om zo een sterkere gesprekspartner te worden voor de directie.

Gemeente Berg en Dal

Voor de gemeente Berg en Dal heb ik het arbobeleid geschreven, de BHV organisatie opgezet, het agressiebeleid geïmplementeerd en ga ik het verzuimbeleid en de functieprofielen voor de BHV en de preventiemedewerkers opstellen.

ErgoVisie

In samenwerking van ErgoVisie  heb ik voorlichting Beeldschermwerk uitgevoerd voor 2300 beeldschermwerkers, verdeeld over 15 vestigingen bij VTS Politie Nederland.

Eigenaar ErgoVisie:

‘De samenwerking met Corine ervaar ik als zeer prettig. Zij is een vakkundige en professionele collega met dezelfde visie op adviseren. Zij is pas tevreden als de klant dat ook is!’.